FLIM – Deadbeat LIVE + Visuals by Romain Tardy aka AALTO (AntiVJ)

380087_296527227033977_1757201293_n
Senast vi sågs var det den underbara, varma sommardagen i juni i Vinterviken på FLIM Open Air, innan dess på Nordic Light Hotel i februari då vi gästades av bl a Henrik José och Dub Tractor. Nu när mörkret är här igen så är vi tillbaka på NLH med ännu en grym och oförglömlig FLIM-afton. Den 26 november kommer ni bjudas på världens bästa visuals och dub/elektroniska musikupplevelser. Missa inte och bjud in era vänner!

Visuals:
ROMAIN TARDY aka AALTO (member of the visual label AntiVJ, BE)

Romain Tardy är formgivare, designer, animerare och VJ. Som VJ kallar han sig
ibland även för Aalto och då skapar han fantasieggande bildverk för klubbar. Det
är ingen tvekan om att hans unika och visionära bilder kommer att uppfylla alla
besökare i Nordic Light Hotels bar under denna fantastiska FLIM-kväll.

Romain Tardy ingår i det europeiska konstnärskollektivet AntiVJ. Han kommer till FLIM från Bryssel där han bor. Medlemmarna i AntiVJ fokuserar på användningen av projicerat ljus och hur det påverkar vår uppfattning. Enskilt eller tillsammans har AntiVJ-medlemmarna gjort många spektakulära shower i form av installationer, fasadprojektioner och samarbeten med Artister och DJs genom åren. Alla projekt är fantastiskt nyskapande, så vi är ytterst stolta över att ha Romain hos oss på FLIM.

Läs mer om honom och AntiVJ här:
http://romaintardy.com/
http://www.antivj.com/

LIVE:
DEADBEAT (BLKHRTZ, Wagon Repair, CA/DE)

FLIM presenterar stolt: Deadbeat live!
Deadbeat (eller Scott Monteith som det står i hans pass) har genom åren släppt fantastisk dub på en rad ansedda skivbolag som Cynosure, Force Inc, Scape och Spectral. Senaste albumet Drawn and Quartered är dock släppt på egna bolaget BLKRTZ.
Scott Montieth kommer ursprungligen från Montreal, Kanada. Men sedan några år tillbaka bor han i världens elektronika- och technohuvudstad Berlin. Där fortsätter han att göra drömskt mörk dub med känsla för både textur och harmonier. Som Deadbeat har Scott Montieth spelat på alla stora klubbar och alla stora festivaler runt om i världen. Han är en mycket ansedd liveartist som alltid ser till att överraska sin publik. Räkna med ett fenomenalt liveset på FLIM denna alldeles speciella afton.
http://www.residentadvisor.net/dj/deadbeat

Ludvig Elblaus (SE) + Visuals by Current Current (SE)

Ludvig Elblaus är en musiker med en alldeles egen väg och som har verkat inom elektronisk musik sedan tidigt nittiotal. Ett återkommande element i hans produktioner är rytmik, med en stark känsla för allt som svänger, stundtals knappt märkbart men alltid närvarande skapas starkt individuell musik. Denna afton får vi höra helt nytt, osläppt materail tillsammans med visuals av Current Current speciellt för detta liveframträdande.
https://soundcloud.com/ludvigelblaus
https://www.facebook.com/currentcurrent

 Guest DJs:

Simon Haydo
Johan Östman (Samlingen)
Henrik Mårtensson (Pallers)
Curt Lundberg
kliin (FLIM)

 

Venue: Nordic Light Hotel