FLIM – Dub Tractor (DK) + Henrik José (SE) + Visuals by Vidiots

FLIM är tillbaka där allt började…Nordic Light Hotel. Under 2011 kommer vi att arrangera några enstaka events, istället för att ha en månadsklubb. Så räkna med några riktigt spektakulära och sköna kvällar framöver.

LÖRDAGEN den 12e FEBRUARI är vi tillbaka på Nordic Light Hotel med en grym line-up. Vi startar kl 20. Denna kväll kommer vi att bjuda på:

LIVE:
DUB TRACTOR [City Centre Offices] (DK)

Anders Remmer är en av nyckelpersonerna i den elektroniska musikscenen i Köpenhamn. Vid sidan av Thomas Knak aka Opiate och Jesper Skaaning aka Akustisk, spelade han in en rad inflytelserika album och 12or under namnet “Future 3” och “System” på skivbolaget ~scape. Under sitt egna projekt Dub Tractor har han släppt 3 album på City Centre Offices och andra släpp på bl a Hobby Industries och FX. Vi är otroligt glada över att Dub Tractor gästar oss på FLIM och ser fram emot en minnesvärd spelning. Hoppas ni är lika peppade som vi.
http://www.discogs.com/artist/Dub+Tractor

HENRIK JOSÉ (SE) + Visuals: Transfett

Elektronika/pop-artisten Henrik José började släppa musik 1997 i den legendariska Demo-scenen för datorkonst, där han snart gjorde sig ett namn som Bliss. 2003 släppte han en EP på det fantastiska nätbolaget Monotonik med en uppföljande EP året därpå. Efter en bejublad spelning våren 08 och 09 är han nu tillbaka på FLIM för att framföra nytt material samt sina tidiga låtar. Tillsammans med VJ Transfett.

Hans musik har beskrivits som en manlig lo-fi-Björk möter Aphex Twin och The Smiths. Han blandar mjuka ambienta landskap med ofta intensiva och detaljerade rytmer. Bland detta går det lätt att finna gitarrer, pianon och stråkar. Allt framfört med starka melodier och raka texter. Ibland sorgset, men alltid hoppfullt.
http://www.facebook.com/pages/The-music-of-Henrik-Jose/243413718021

Guest DJ:
Carl-Emil (DK)
Knivflickan & Philip Clevberger
comb|netor
Visuals:
VIDIOTS

Ett av Sveriges grymmaste VJ crews (Johan Holm, Leon Martinsen och Christoffer Höring) gästar återigen FLIM för att genom sina originella och banbrytande idéer skapa en fantastisk visuell upplevelse.
Vidiots har varit med och bidragit till några av FLIMs mest legendariska kvällar och det är svårt att se hur nästa gång skulle kunna bli ett undantag. Kolla gärna in:
http://www.youtube.com/watch?v=Il6zSKp8bUE
http://www.youtube.com/watch?v=cO7VdqAIgHE

Läs mer om Vidiots http://www.vjunion.se/vjs-crews/crews/vidiots/

flim_120211_50x70_web

Venue: Nordic Light Hotel