FLIM – Googol Plex + OP-Visuals By Håkan Ullberg

fLiM_090408_eflyer
GOOGOL PLEX (STOCKHOLM LTD)
playing electronic music from the 60s and 70s
VISUALS: OP-VISUALS BY HÅKAN ULLBERG

Back to the Sixties & the Seventies!

Sextio- och sjuttiotalet, förändringarnas tid. Revolutioner i mode, musik och politik. Starkt förknippad med rockmusiken, men det fanns också elektronisk musik som bröt mot tabun och invanda föreställningar. Nästa fLiM blir en minst sagt speciell kväll med tillbakablickar med elektronisk musik från sextio- och sjuttiotalet.

Kvällens gäst-DJ Googol Plex (Håkan Ullberg) kommer att spela sina favoriter från decennierna då grunderna till dagens moderna elektroniska musik lades. Under kvällen spelar han guldkorn från producenter som exempelvis Bruce Haack, Brian Eno, Jean-Michel Jarre, Cluster, Wendy Carlos och många fler.

Håkan Ullberg har varit verksam som DJ sedan tidigt nittiotal och har etablerat sig som en tongivande DJ på Stockholms underground-scen. Legendariska spelningar inkluderar AKT- och Gutterfesterna anordnade av KAOS-world, Kruthuset, Norbergfestivalen med P2 Ström och på Watergate i Berlin.
Håkan jobbar dessutom som grafisk designer och har förutom profilen till fLiM jobbat med skivomslag åt bolag som Stockholm *LTD*, Illegal STHLM och Spectral (Ghostly). Till denna kväll har Håkan valt retrospektiv musik och matchat det med egna visuals baserade på op-art från sextio- och sjuttiotalet.

Missa inte denna chans att få höra ljud och bilder från en svunnen tid som är ständigt aktuell!

Venue: Nordic Light Hotel