FLIM – LIVE: Håkan Lidbo, Marcus Mohall, DJ: Mats Almegård, Visuals by Finn Öhlund

fLiM_171208_eflyer_500px

Den 17 december är fLiM tillbaka med en tema-kväll. Både det visuella och musiken kommer vara inspirerade av RYMDEN.

I våras skickade Håkan Lidbo & Mats Almegård, tillsammans med de övriga redaktionsmedlemmarna i radioprogrammet Ström i P2 ut musik i rymden. Esrange i Kiruna strålade ut musik som var specialskriven av bland andra Olof Dreijer och Yourhighness. Detta var ett Strömprojekt som gick ut på att främmande civilisationer ska få en förklaring till vilka vi människor är. Ännu har vi inte fått svar, men på FLIM fortsätter vi sända ut ljudvågor – denna gång till en mer begränsad skara lyssnare.

I lobbyn kan även en ljusinstallation vid namnet Light Space beskådas, som är ett sammarbete mellan Nordic Light Hotel och belgiska ljusföretaget DARK. Kvällens VJ blir Finn Öhlund från Swedish VJ Union.

LIVE:
HÅKAN LIDBO

Håkan Lidbo ingår i redaktionen för Ström i P2. Han är mer känd för att var en av världens flitigaste producenter. På mer än 200 skivor har han släppt allt från obegriplig knasterminimalism på Mille Plateaux till låtar till melodifestivalen. Han har remixat och producerat artister som Fatboy Slim och hans egna idoler Yello. På fLiM bjuder han på ett LIVE-ambientset där han blickar ut i kosmos.

LIVE:
MARCUS MOHALL

Dreamy soundscapes, often influenced by the sounds of daily life, the city breathing and the beuaty of nature. Creative processing of field recordings, deep synthesized sweepers and acoustic instruments.

Guest DJ:
MATS ALMEGÅRD

Mats Almegård skriver om elektronisk musik i utländska och svenska tidningar som De:Bug, BPM Magazine, Groove och Nutida Musik. Han skriver om annat i en rad andra tidningar och är DJ samt doktor i tysk litteratur och är med i P2s Strömredaktion.

Visuals:
FINN ÖHLUND

Betraktar live-vjandet som den visuella, grafiska och filmiska form av musikaliska improvisation det är. Stor tonvikt på lekfullheten i kolorit, rytm och bildval.

Venue: Nordic Light Hotel