FLIM – LIVE: Ludvig Elblaus (New Speak) + DJ: Mats Almegård + Visuals: kliin + L.Elblaus

Efter den supersköna premiären i Morfar Ginkos källare är det dags för den andra kvällen onsdagen den 26e maj. Den här gånger får vi höra ambient-dubiga toner framföras LIVE av Ludvig Elblaus från New Speak och Mats Almegård får en ny chans att vara gäst-DJ nu efter att han lyckats bli frisk från den hemska förkylningen han hade för en vecka sen.

LIVE:
LUDVIG ELBLAUS (New Speak)

Ludvig Elblaus är en musiker med en alldeles egen väg och som har verkat inom elektronisk musik sedan tidigt nittiotal. Ett återkommande element i hans produktioner är rytmik, med en stark känsla för allt som svänger, stundtals knappt märkbart men alltid närvarande skapas starkt individuell musik. Ludvigs debutsläpp var den kritikerrosade “Furios Styles” på svenska New Speak och förutom sitt soloprojekt, så har Ludvig också släppt skivor med duon Frank and Bill. Deras produktioner återfinns på flera legendariska skivbolag t.ex. engelska Skam, amerikanska Merck och sist men inte minst deras allra första skiva “Viva FAB!”. En vinyltolva som släpptes på Electronic Desert recordings. Senast aktuell med låten “Voggie” på Recast, en samling från New Speak.

http://www.new-speak.com/
http://www.electronicdesert.com/edr
http://www.discogs.com/artist/Ludvig+Elblaus

Guest DJ:
MATS ALMEGÅRD (Ström)

Mats Almegård skriver om musik, design, kultur och media i en rad svenska och utländska tidningar, är DJ samt doktor i tysk litteratur. Mer om Mats påhttp://www.stromip2.blogspot.com/

KLIIN (FLIM Stockholm)

Venue: Morfar Ginko