FLIM – Water Night

fLiM_230108_eflyer

WATER NIGHT – Mats Almegård (P2 Ström) (special water inspired set) + H2O visuals av Håkan Ullberg

Mats Almegård om sin spelning:

Ocean dub, raindrop electronica and snowy ambient @ Nordic Light.

Beat Pharmacy ft. Mutabaruka frågar i låten Wata: ”what is more precious than water?”

Svaret? – Inte mycket. Utan vatten inget liv. Vi vet det. Ändå tar vi död på havet. Fiskar ut torsken, förstör korallreven och dödar valarna.

Med vattenelektronika vill jag inte bara skapa en skön ljudvägg – utan också få FLIM:s besökare att fundera på vad vi gör med isen, haven, regnet och det livsviktiga dricksvattnet. Fundera på hur vi fördelar vattnet. Varför Östersjön idag är ”det tysta havet”? Hur vi ska lösa översvämningar och torka.

Men mitt dj-set är främst ett ljudäventyr. Av vågor som slår mot stranden, fiskar som kommunicerar, plaskande årtag, smältande snö och porlande bäckar. Med låttitlar som Aqua Marine Drum, Plankton och Clockwork Jellyfish. Vatten som ljudkälla, eller bara som inspiration.

Mitt i det mest digitalt syntetiska ljudet finns det något organiskt. Kanske är det därför så många undervattensfilmer har ambienta soundtrack? Det behöver dock inte spåra ur och bli new-age-skivor från varuhusets trista skivavdelning för det. Jag lovar att inte spela new age! Snarare vass electronica, dub och ambient som inte backar för att inspireras av det viktigaste vi har omkring oss – vattnet.

H2O-DJ: Mats Almegård
H2O-VJ: Håkan Ullberg

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2479&artikel=4402360

Venue: Nordic Light Hotel